top of page
Sök
  • Skribentens bildFranzi Holistic Body

Att stressa med kosthållningen behövs inte!

Uppdaterat: 22 apr. 2021

Vem känner inte till det med vardagsstressen.


Det finns så mycket som vi måste tänka på.


Man lämnar huset på morgonen för att hinna till jobbet, kanske lämna barn vid skolan eller förskolan. Dagen på jobbet kräver en hel del energi och uppmärksamhet av dig.

När du kommer hem fortsätter stressen, barnen vill att du leker med de, eller kanske de behöver hjälp med läxorna. Det ska fixas i hemmet, ett träningspass är planerat och umgås med sina nära och kära vill man också.


Tiden bara springer iväg.


Men vart hämtar du all energi ifrån?

En viktig källa till energi är mat.


Brukar det ser ut så här?

Frukost på språng eller du kanske till och med hoppade över frukosten för tiden inte räckte till? Lunch blev en snabb "matlåda" ur frysen från en matbutik eller bara en bulle på språng för att tanka snabb energi?

Hur ofta har det hänt dig att du har bara slängt ihop makaroner med köttbullar och ketchup för det var det enda som fanns hemma eller du inte orkade med mer?


Vardagen kräver en hel del av oss och det behövs bra energi i form av bra mat.


Men hur ska man göra på bästa sätt?

Det måste inte vara så svårt. Planera dina och din familjs måltider.

Om du har svårt i början att planera för en hel vecka, planera bara en halv vecka eller bara måndag till fredag och planera helgen i mitten av veckan.Det underlättar mycket.

Sätt upp planeringen på tex kylskåpet så alla kan har koll på maten under kommande veckan.

Här hemma gör vi det på söndagar. Vi pratar ihop oss och noterar vad det ska bli till middag under kommande veckan.Min son tycker det är jättekul att han också får va med och bestämma vad vi ska äta. Det är väl inte de nyttigaste maträtter han väljer men jag kan lägga till en stor portion grönsaker till mig och sambon och så väljer jag till mig också glutenfria alternativ till pasta potatis ris osv.


Här nere har jag en mall till dig där du/ni kan planera middag för en hel vecka med plats för en inköpslista. Dessutom kan ni välja en favorit maträtt som du/ni tyckte mest om, du/ni kan skriva upp veckans största frestelse som tex småätande av godis eller fikabrödet på jobbet och så kan du/ni välja ett mål för veckan. Ett mål kan vara att lägga till mer grönsaker, vara mer konsekvent med att dricka vatten, avstå från godis osv..


I mitt 1 månads coaching-paket ingår en mall med planering till frukost, lunch, middag och mellanmål. Där du kan planera mer noggrant och har full koll på hela din kost.


Lycka till med din kostplanering för mindre stress i din vardag och mer tid för det positiva i ditt liv.Veckoplanering
.docx
Ladda ner DOCX • 130KB


Senaste inlägg

Visa alla

댓글


Post: Blog2 Post
bottom of page